Dúlával kéSzülni

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Rólam

Személyes indittatásaim 

Mind két gyermekemmel való várandósságomat elvarázsolt időszakként éltem meg, mert nekem az élet legkülönlegesebb csodája volt, amire épp készültem!  A második szülésem után ellenállhatatlan, belső hívást éreztem arra, hogy szülések körüli segítő legyek. Akkor még nem tudtam, hogy ezt miként valósítom majd meg, de ez az érzés egy kis vágymagot ültetett a szívembe.

Hálás vagyok, hogy a szüléseim alkalmával megtapasztalhattam azt az óriási, transzformáló erőt, amely segített két, csodálatos fiút a világra hozni és az életemet is gyökeresen megváltoztatta.  

Végül 2013-ban döntöttem el, hogy dúla leszek, s az erre való felkészülést előbb Dézsi Réka, Dona dúlatréningjével indítottam, majd Békés Emőke dúlaképzésével folytattam, amely közel másfél évet ölelt fel.

Alapvetően pedagógusként végeztem a Szegedi Tanárképző Főiskolán, ahonnan egy hosszú kanyargós út vezetett a dúlaságomig. Ez idő alatt is számtalan élettapasztalattal gazdagodtam, de a várandósság, a szülés körüli segítés, és az anyák támogatása sokkal erősebb érzelmeket mozgatott meg bennem és mélyebben érintett meg, mint korábban bármelyik szakma, amivel találkoztam. A szakmai fejlődésem érdekében egymást követték, s követik azóta is a dúlai hivatáshoz illeszkedő képzések, tanfolyamok, a szakma hazai és külföldi jeles képviselői által tartott események, workshopok, konferenciák.

 

Hitvallásom és célom

A személyes tapasztalataim is arra késztettek, hogy adjam át a tudásomat, és segítsem a várandósokat jól tájékozódni és felkészülni a szülésre, hogy minél tisztábban lássák, hogyan lehetne megkönnyíteni és lehetőleg minél háborítatlanabbul átélni életüknek ezt az egészen különleges eseményét!

Az anyává, apává, családdá válás sokszor nehéz és rögös, de számtalan elbűvölő élményt, boldogságot és örömöt rejtő út is egyben!

Az is bizonyos, hogy  a fogantatás, a várandósság és szülés időszaka,  életre szólóan meghatározó jelentőséggel bír az anya, a baba és a család életében egyaránt, ezért nagyon fontos tudatosan készülni rá!

Arra törekszem, hogy olyan támogatást nyújtsak a leendő és az újdonsült édesanyáknak, amire leginkább szükségük van és amely hozzásegítheti őket, hogy a babavárást, a szülést és a gyermekágy időszakát minél örömtelibbnek és felemelőbbnek élhessék meg.