Szülésfelkészítés

Dúlaként a várandósságod idején, a szülésre való felkészülésedben többféleképpen segíthetek

  • Hiszem, hogy a szülés, életre szólóan meghatározó, kulcsélmény a leendő anyának és a babának egyaránt. Épp ezért minden tőlem telhetőt megteszek annak érdekében, hogy az általad vágyott, szép szülésélményed valósulhasson meg!
  • Ideális esetben, a várandósságod korai szakaszában kérsz fel, ekkor biztosan elég időnk jut arra, hogy a lehető legjobban megismerjelek, és segítselek a szülésre való felkészülésben. Több idő jut így annak finom támogatására, hogy átgondold elképzeléseidet, lehetőségeidet a szülésedre vonatkozóan.
  • A felkészítés lehet egyéni, sőt valószínűleg lesz is olyan témakör, vagy kérdés, amelyet első ízben egy nővel szeretnél átbeszélni. Természetesen pároddal együtt is történhet, hiszen ma már egyre jellemzőbb, hogy a leendő apa is szeretne többet megtudni a várandóssággal, szüléssel kapcsolatban.
  • Az igényeid, és élethelyzeted alapján, közösen döntjük el, mennyi időt szánunk a felkészülésre, és milyen gyakorisággal találkozunk. Az első találkozás után, amennyiben engem választasz, készítek egy megállapodást, melyben minden fontosat rögzítek, amelyben megegyeztünk. A megállapodásban rögzítjük a tervezett minimum találkozások számát is, melyet természetesen rugalmasan bővíthetünk. Ez lehet néhány alkalomtól, egészen a heti, havi stb. rendszeres találkozásokig, megbeszélés szerint.
  • Ismerem az élettani szülés természetét és ezáltal a nők vajúdás alatti érzelmi szükségleteit. Erről és még sok, számodra fontos és érdekes témáról beszélhetünk a felkészülés során. Ehhez  itt találod, az általam ajánlott témákat. Ha van egyéb ötleted, kérdésed, azt is nyugodtan felteheted és megbeszéljük.
  • Segítségedre leszek, hogy hozzájuss a szükséges információkhoz a szülésed helyszínére, a szüléskísérőid megválasztására vonatkozóan. Ezek alapján könnyebben tudsz felelős döntéseket hozni, a számodra ideális szülésed érdekében.
  • A várandósságod alatti testi változások okán, jól fog esni, ha a másállapotot fizikailag is támogatod. Ehhez egy nagyszerű és kímélő lehetőség például a kismama jóga. Megfelelő pozíciók ajánlásával, megismertetésével és közös gyakorlásával tudlak ebben segíteni.
  • Kismamamasszázzsal is szívesen állok rendelkezésedre, amely nem csak a fizikai testérzetekben nyújt jelentős megkönnyebbülést, ellazulást, de segít a lelki egyensúly megteremtésében is. További jótékony hatásairól a dúlablogban olvashatsz.

Olvass tovább a vajúdástámogatás – szüléskísérésről itt