Dúlával kéSzülni

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

felkészülés a szülésre,  hátfájás,  izomlazítás,  kismama jóga,  relaxáció

A kismama jóga segít felkészülni

A kismamajógát azoknak a kismamáknak ajánlom, akik egészséges várandósságra és könnyebb szülésre vágynak, és ezért szeretnének egészséges életmódot folytatni. Ha még sosem jógáztál, az sem probléma. Ha már korábban is aktív életet éltél, akkor pedig a várandós állapotnak megfelelően módosított, kímélőbb jógagyakorlással folytatni tudod a megszokott, mozgékony életstílust.

A fizikai gyakorlatokat csak a 12-14. heti ultrahang vizsgálat után javasolt végezni, ha az orvosod mindent rendben talált. A kismama jóga vegyíti az erősítő, dinamikus pózokat és a regeneráló, nyugtató pózokat. Ezáltal nem csak az állóképességet javítja, fittebbé tesz, s így segíti a szülésre való fizikai felkészülést, de a regeneráló, nyugtató pózokkal, a test ellazulását is megkönnyíti. Bizonyára tudod, hogy a test ellazítására való képesség, a vajúdásnál is nagyon fontos lesz!

 

Gátizom torna, jógalégzés, relaxáció

A gátizom torna, vagy intim torna a gáttájék izmainak nem csak az erősítésére fókuszál, hanem az ellazítás képességének elsajátításával teszi a gáttájékot alkalmassá arra, hogy lehetőleg sérülés nélkül hozhasd világra kisbabádat. 

A légzőgyakorlatok, vizualizációs és relaxációs technikák,  pozitív megerősítések magabiztosabbá tesznek és segítik, hogy életednek ezt a tiszteletet érdemlő szakaszát, a maga teljességében, tudatosan élhesd meg.

Kapcsolódhatsz a kisbabáddal

A gyakorlatok segítenek elmélyíteni a kisbabáddal való bensőséges kapcsolódást és megteremteni benned az elengedés képességét.

Vajúdó-, szülőpozíciók

Az élettani szülés folyamatához  egyénileg, illetve párral végezhető vajúdó- és szülőpozíciókat ismerhetsz meg, amelyek megkönnyíthetik majd a vajúdást és a baba megszületését. Emellett az apának is nagy segítséget jelenthet, hogy megismeri azokat a lehetőségeket, amelyekkel hatékonyan tudja támogatni vajúdó kedvesét a szülés folyamatában.

A jóga nem arról szól, hogy megvalósítsuk a tökéletes pózt, sokkal fontosabb az, hogy mit érzünk, mint az, hogy mit gondolunk a gyakorlatok közben. Épp ez, a várandósság alatti jógázás hatékonyságának egyik oka, hiszen általa képessé válhatsz a tudatosságodat az elmédből a testedbe irányítani. Ez pedig a vajúdáskor nagyon hasznos képesség lesz majd!

 

Ösztönös női tudás

Amikor ki tudjuk kapcsolni a gondolatainkat, lehetővé válik, hogy a bennünk lévő bölcsesség, ösztönös női tudás vegye át az irányítást. Mindig fontos szem előtt tartani azonban, hogy ritkán alakul minden pontosan úgy, ahogy terveztük.

Nem érdemes hát arra törekedni, hogy szülésünk minden percét megtervezzük – mégis fontos optimistán, testileg és lelkileg jól felkészülten belevágni életünk, és születendő gyermekünk életének egyik, ha nem a legnagyobb kalandjába!

Jógával a szülés utáni regeneráció is hatékonyan elősegíthető.