Gyermekágyas támogatás

Gyermekágyas dúlaként abban segítelek, amire leginkább szükséged van!

Megoszthatod velem szülésélményedet, értő figyelemmel meghallgatlak.

Az újszülött gondozással, alapvető szoptatással kapcsolatos kérdéseidre válaszolok, segítem a baba mellre helyezését, a baba megfelelő pozíciójának megtalálását, mely fontos mozzanat a hatékony és sikeres szoptatáshoz és tejelválasztáshoz.

Segítek a baba jelzéseinek megismerésében, ha éhes, fáradt, vagy fáj a pocakja.

Ha valami szokatlant észlelek a baba viselkedésében, mozgásában, vagy a szoptatással kapcsolatban, amely meghaladja a kompetenciámat, azonnal jelzem neked, hogy mielőbb a megfelelő szakemberhez jussatok (IBCLC, gyógytornász, gyermekorvos…).

Biztosítom neked a lehetőségekhez mérten megfelelő “énidőt”, hogy például le tudj tusolni, vagy nyugodtan ehess, ihass, miközben vigyázok a babádra.

Frissen szült anyaként a megerősödés, regeneráció nagyon fontos, s a szoptatáshoz is nélkülözhetetlen, hogy tápláló ételeket kapj. Ha a főzést nem tudjátok megoldani, akkor az első napokban, hetekben én is segítek az ételkészítésben, mert az anya táplálása elsődleges feladat.

Kisebb rendrakást, kiteregetést, tiszta ruhák összehajtogatását és elpakolását, mosogatógép ki-be pakolását szívesen elvégzem, ha ezzel jelentős terhet veszek le a vállatokról.

Ha a szoptatás alatt, vagy a pihenésedhez az jelenti a segítséget, akkor foglalkozom a nagyobbacska gyermeke(i)ddel, esetleg hazahozom az óvodából, iskolából, míg te az újszülöttel vagy elfoglalva, ha ezt az első hetekben nincs kire bíznod.

A regenerálódásodat a fent felsoroltakon kívül, szülés utáni masszázzsal és nagy tisztaságú illóolajakkal is segíthetem, ha igényled.

Fontos szempont számomra a család többi tagjával összhangban együttműködni, tapintattal, empátiával és diszkrécióval jelen lenni a család életében ebben az érzékeny időszakban.

A kisbabád testi – lelki jóllétét, fejlődését és az érzelmi kötődés kialakulásában is jelentős szerepet betöltő babamasszázs fogásait is szívesen megmutatom, ha igényled.