Dúlával kéSzülni

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Szülés után

Foto: Dreamstime

 

Gondoskodás az édesanyáról

Gyermekágyas dúlaként is számíthatsz személyes támogatásomra, megegyezésünk szerint abban segítelek, amire a leginkább szükséged van!

Lássuk részletesebben, mely hétköznapi teendők merülnek fel ilyenkor a leggyakrabban. A sajátos kéréseket egyedileg megbeszéljük.

Megoszthatod velem szülésélményedet, és én teljes diszkréció mellett, értő figyelemmel hallgatlak meg.

Biztosítom számodra a lehetőségekhez mérten megfelelő „énidőt”, hogy legyen alkalmad tisztálkodni, vagy egy finom, relaxáló fürdőt venni, hogy nyugodtan táplálkozhass, és pihenhess, vagy feltöltődhess kicsit, miközben én vigyázok a kisbabádra.

Szülés után a megerősödés, regeneráció nagyon fontos, ilyenkor jó minőségű, tápláló ételekre van szükséged, ezért odafigyelek, hogy legyen alkalmad rendszeresen enni, gondoskodom róla, hogy az ételek időben az asztalodra kerüljenek. Ha nincs nagymama, vagy bárki, aki a napi melegételt biztosíthatná, esetleg az un. „komatál”, vagy ételfutár megszervezése nehézségekbe ütközik, akkor az első napokban, hetekben, ha igényled, segítek a melegétel elkészítésében is.

Dúlaként ebben az időszakban is legfontosabbnak tartom a frissen szült nőről való gondoskodást, az ő jóllétének és az anya-baba páros szimbiózisának biztosítását, s ha ehhez szorosan kapcsolódik, a családdal való hatékony közreműködést

Az újszülöttről való gondoskodás

Az újszülött gondozásával, fejlődésével, alapvető szoptatással kapcsolatos kérdésekre, a tapasztalataim és kompetenciám alapján szívesen válaszolok.

Segítek a baba mellre helyezését, a legmegfelelőbb pozíciók megtalálását, a szoptatást akadályozó tényezők felismerését, melyek mind fontosak a hatékony és sikeres szoptatáshoz, tejelválasztáshoz.

Ha valami szokatlant észlelek a baba viselkedésében, mozgásában, vagy a szoptatással kapcsolatban, amely meghaladja a kompetenciámat, azonnal jelzem neked, hogy mielőbb a megfelelő szakemberhez jussatok (IBCLC, gyógytornász, gyermekorvos…).

Főképp az első gyermeknél jelent megnyugvást az édesanyáknak, hogy az együtt töltött idő alatt segítek megismerni a baba jelzéseit, mely megerősítésre csupán átmenetileg van szükség. A gyermekágyas időszak alatt az édesanyák a babára ráhangolódva, hamarosan mindenkinél jobban tudják, hogy gyermekük mikor éhes, fáradt, s hogy épp a pocakja fáj-e, vagy egy tiszta pelusra van szüksége.

A kisbaba testi – lelki jóllétéért, a fejlődésében és a szülővel való érzelmi kötődés kialakulásában is jelentős szerepet betöltő babamasszázs fogásait is szívesen megmutatom, ha van rá igény.

 

Az otthonod gondozása

Kisebb rendrakást, mosógépből kiteregetést, tiszta, száraz ruhák összehajtogatását és elpakolását, mosogatógép ki-be pakolását szívesen elvégzem, ha ezzel jelentős terhet veszek le a vállatokról.

 

A család többi tagjáról való gondoskodás

Ha a szoptatás alatt, vagy a pihenésedhez segítséget jelent és az első hetekben nincs kire bíznod, akkor előfordulhat, hogy a nagyobbacska gyermekedet hazahozom az óvodából, iskolából, vagy gondoskodom róla, amíg az újszülötteddel vagy elfoglalva.

Fontos szempont számomra a család többi tagjával összhangban együttműködni, tapintattal, empátiával és diszkrécióval jelen lenni a család életében, ebben a rendkívül érzékeny időszakban.


Olvass tovább a dúlablogon