Dúlával kéSzülni

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Dúlával kéSzülni

szülés felkészítés - szüléskísérés - gyermekágy - masszázs

Szüléskísérés

A szülő anyáknak az elfogadó, fizikai és érzelmi támogatást nyújtó dúlai jelenlét nagy segítség a vajúdás alatt, a csak rájuk figyelő, támogató asszonytárs hitet ad nekik, megerősíti és hozzásegíti őket, hogy átengedjék magukat a szülés ösztönös erejének. Ehhez kapcsolódik az egyik kedvenc könyvemből vett idézet, amely csodásan fejezi ki a nők szülésre való képességébe vetett hitemet:

 

Van egy erő, ami szüléskor eljön a nőkhöz. Nem kérik, egyszerűen csak elárasztja őket. Összegyűlik, mint a felhő a szemhatáron, átsuhan az égen és magával hoz egy gyermeket. 

Penny Armstrong – Sheryl Feldmann: A születés művészete

 

Szüléskísérő dúlaként

 

  • Igényed és a szülés helyszíne adta lehetőség szerint, a vajúdás és szülés óráiban végig melletted maradok, és érzelmileg támogatlak. Fizikai, komfortnövelő, fájdalomcsillapító technikákkal segítelek, ezek lehetnek például illóolajas borogatás, relaxáló masszírozás, a vajúdást segítő pozíciók támogatása.
  • Apás szülés során, szükség esetén segíthetek partnerednek, hogyan tud úgy támogatni téged, hogy közben folyamatosan nyugodt és valóban támogató maradhasson.
  • Minden tőlem telhetőt megteszek, amivel hozzájárulhatok a szülőszoba jó hangulatához. A személyzettel való együttműködést is szem előtt tartom, hiszen minden jelen lévő jólléte fontos ahhoz, hogy a szülés folyamatát jó energiák vegyék körül.
  • Semmiképp nem végzek egészségügyi beavatkozásokat, az szükség esetén, kizárólag az orvos és a szülésznő dolga.
  • Amennyiben mégis beavatkozásokra van szükség, segíthetem a kórházi személyzettel való kommunikációt, a beavatkozások előnyeinek, hátrányainak értelmezését.
  • A szülést követően a gyermekágy első óráiban is veled maradok amennyiben igényled. A kórházi személyzet általában nagyon leterhelt, így ha lehetőség van rá segítségedre lehetek az aranyórában, a baba – mama kötődés zavartalanságának támogatásában, a szoptatásra vonatkozóan, s később az osztályra költözés teendőiben.